ADINA SCRIOȘTEANU

Panel - Gestiune colectiva

ADINA SCRIOȘTEANU

Panel - Gestiune colectiva

Începând cu anul 2009, Mihaela – Alexandrina Scrioșteanu este Directorul Executiv al Uniunii Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), membru afiliat al IFPI – Representig the recording industry worldwide. De asemenea, este Director Executiv al Asociației Industriei Muzicale din România (AIMR) și Director Executiv al Uniunii Producătorilor de Videograme din România (UPVR).

Pe lângă experiența dobândită din managementul organizațiilor colective și a asociațiilor anti-piraterie, doamna Scrioșteanu are mai mult de 17 ani de experiență rezultată din pozițiile de top și middle management, ca Director Executiv, Director Comercial, IT Project Manager, Manager Comunicare și Marketing în IT & C și companii comerciale.

O altă experiență profesională care o recomandă este cea acumulată în urma managerierii proiectelor cu finanțare europeană, în sectorul de IT & C din departamentul de Inovație și e-Business al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Adina Scrioșteanu este licențiată în Mecanică (Universitatea Politehnică București, 1995) și în Comunicare și Relații Publice (2003). De asemenea, are un master în Project Management (2005) și în Managementul Resurselor Umane. Din 2014 este certificată ca Auditor Intern al Calității Sitemului de Management, iar în prezent se pregătește de finalizarea cursurilor și de licențierea în Drept.

Totodată este absolventa unor numeroase cursuri specializate în project management, leadership management (cursuri organizate în România, dub egida LMI-USA), cursuri naționale și internaționale de vânzări și marketing.

Începând tot cu anul 2009, ea a paricipat la mai mult de 15 Performance Rights Comittees organizate de IFPI pe tema celor mai bune practici ale societăților cu management colectiv din întreaga lume și a reprezentant industria muzicală de înregistrări în cadrul a 14 European National Group Director`s Meetings, organizate de IFPI.

De asemenea, a fost implicată  în multe proiecte naționale și internaționale care vizau cele mai bune practici din copyright pentru o mai bună cunoaștere și aplicare a legislației de copyright, proiecte derulate  în colaborare cu WIPO, Romanian Copyright Office, Ministerul Național al Educației si Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Începând cu 2013, ea a reprezentat industria de înregistrări în Transparency Register de la nivelul Parlamentului European.

Ea a participat la numeroase seminarii și workshop-uri, unde și-a împărtășit experiența cu participanții. Câteva dintre teme abordate au fost: „Educație pentru drepturile de proprietate intelectuală”, Cluj Napoca, noiembrie 2017, „Proprietatea intelectuală în economia digitală a afacerilor mici și mijlocii, 21-22 septembrie 2017, București, „Tendințe actuale în domeniul nerespectării și apărării drepturilor de proprietate intelectuală”, Timișoară, octombrie 2016, „20 de ani de la adoptarea Legii, noiembrie 2016, București, Conferința „Probleme dificile ale Dreptului Internetului”, noiembrie 2016, București, „Teaching IP for High School Teachers”, noiembrie 2015, București etc.