Ana-Maria Onisei

Muzica clasica

Ana-Maria Onisei

Muzica clasica

Cu o experiență de peste șapte ani ca jurnalist, Ana-Maria Onisei a lucrat la în departamentul de cultură al ziarelor Adevărul și Cotidianul, al agenției de presă Mediafax și a semnat articole în unele dintre cele mai prestigiouse reviste săptămânale românești – Dilema Veche și Suplimentul de cultură;.

De-a lungul timpului a realizat interviuri și reportaje cu unii dintre cei mai importanți oameni de cultură români, precum și cu personalități internaționale de renume precum: Amos Oz, Lyudmila Ulitskaya, Pascal Bruckner, Christopher Plummer, Jacqueline Bisset, Irvine Welsh, Jonathan Coe, Angela Gheorghiu, Helene Grimaud etc.

În anul 2008, a transmis ca reporter timp de o lună de la Jocurile Olimpice de la Beijing.

În prezent scrie pe anamariaonisei.ro și este consultant în comunicare pentru cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România: Festivalul Internațional George Enescu. Ca parte a echipei de comunicare OMA Vision, Ana-Maria Onisei este implicată și în promovarea altor evenimente culturale importante (prima serie de concerte Andre Rieu susținute în România, primul recital al pianistei Valenina Lisitsa la București, Festivalul Internațional de Muzică Nouă Innersound), precum și a mai multor proiecte sociale.

Activitatea ei în zona de comunicare include de asemenea diplomație culturală în cadrul unei burse ICR London pentru promovarea evenimentelor românești din cadrul Olimpiadei Culturale desfășurate în deschiderea Jocurilor Olimpide de la Londra din 2012.

Este o prezență activă în spațiul public românesc, atât în zona de public speaking, cât și în zona de transmitere de la festivaluri culturale importante precum TIFF sau FITS, dar și lanasare de carte, film, teatru.