Carmen Croitoru

Director general, INCFC

Carmen Croitoru

Director general, INCFC

Carmen CROITORU este profesor la Universitatea Naţionala de Arta Teatrală şi Cinematrografică „I.L. Caragiale” din anul 2011 şi are 20 de ani de experienţă în predarea managementului cultural. Este preocupată constant de dezvoltarea managementului cultural în România şi a fost implicată în reglementarea legislativă a acestui sector (legea de implementare a managementului pentru organizaţiile culturale publice şi statutul legal al Managerului Cultural ca profesie).

A absolvit Academia de Teatru şi Film din Bucureşti şi are un Master în Studii Teatrale, un Master în Management Cultural şi un doctorat în Studii Teatrale, fiind acreditată şi pentru formarea şi evaluarea managerilor instituţiilor publice de cultură.

A lucrat ca project developer în cadrul mai multor proiecte culturale: primul Festval de Teatru Contemporan Britanic în Bucureşti, Festivalul de Dans Contemporan, traduceri a mai multor piese contemporane care au fost puse în scenă în teatrele din România etc. De asemenea, a fost administrator şi manager al primei Şcoli de Jurnalism Independent BBC din Bucureşti realizate de BBC Training Dept în 1992.

Şi-a adus contribuţia la mai multe studii de cercetare cu privire la dezvoltarea audienţelor, consumul cultural şi la strategii naţionale de cultură sau analize asupra Sectoarelor Creative şi Culturale.

Din anul 2014 este Director General al Institutului Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC) şi a pus bazele unei Conferinţe Naţionale a Managerilor Culturali, eveniment care are loc anual.

Este membră a mai multor asociaţii profesionale naţionale şi internaţionale: ENCATC, Europeana, reprezentant naţional pentru Comisia Europeană pentru Sectoarele Creative, fondator al Asociaţiei Profesionale pentru Managerii Culturali Români şi co-fondator al asociaţiei ECUMEST.