CRISTIAN CHINA BIRTA (ROMANIA)

Blogger

CRISTIAN CHINA BIRTA (ROMANIA)

Blogger

Este blogger şi antreprenor online. De formaţie jurnalist, a trecut apoi de partea cealaltă a „baricadei” şi a lucrat în administraţie publică locală şi centrală, după care a devenit consultant în comunicare.

In 2007 a descoperit bloggingul şi a decis să meargă pe calea aceasta. Scrie despre social media, blogging şi antreprenoriat.

În 2011 a lansat si Blogal Initiative, o agenţie prin care desfăşoară campanii pentru bloggeri într-o modalitate inedită, care s-ar caracteriza prin „democratizarea” ofertei companiilor către bloggeri. Aproape 200.000 de Euro au fost trimiși către bloggeri prin intermediul acestei platfome.

Din 2013 este implicat în Kooperativa.ro, care inseamna proiecte de nisa precum sportlocal.roblogdebere.roblogdefotografie.roblogdetehnologie.roblogdecafea.roblogdecinema.rotaximetre.ro, toate reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0, companie pe care o detine alaturi de Vlad Dulea.

A organizat în cei 8 ani de activitate peste 300 de campanii cu si pentru bloggeri. In acelasi timp, a participat ca blogger la peste 200 de campanii.

A tinut peste 50 de cursuri de social media la solicitarea companiilor si agentiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente in care subiectul principal a fost social media si comunicarea.

A publicat peste 11.000 de postari si articole pe blogul lui si pe blogurile afiliate din reteaua Kooperativa 2.0.