Daniel Klinger

Light design

Daniel Klinger

Light design

Daniel Klinger este un Light Designer cunoscut mai ales in domeniul concertelor si spectacolelor muzicale unde semneaza si in calitate de Stage Designer sau Show Designer in productii mari pentru artisti ca Stefan Banica, Voltaj, Loredana, Vunk, Horia Brenciu, Vama, Holograf, Iris, Directia 5, Delia. Daniel mai face light design pentru productii de televiziune, pentru gale si pentru productii de spectacol in aer liber cum ar fi Promenada Operei sau spectacolele de Revelion dar si pentru numeroase festivaluri.

Klinger este absolvent al Facultatii de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnica din Bucuresti si absolvent de masterat al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” Bucuresti – Design de Sunet si Lumina in artele spectacolului. In prezent este doctorand al aceleiasi universitati, domeniul de cercetare “Studii teatrale aplicate”.

Preda cursuri de light design si tehnica luminii de spectacol studentilor Facultatii de Teatru din UNATC dar si in cadrul diverselor cursuri de formare a profesionistilor din domeniul luminii de spectacol.

Are legaturi si cu media audiovizuala, fiind in ianuarie 1990 unul dintre fondatorii primului radio privat din Romania – Uni Fun Radio pe care ulterior l-a condus timp de 11 ani. In prezent este director tehnic al companiei de media care opereaza posturile de radio KISS FM, MAGIC FM si ROCK FM si canalale muzicale KISS TV, MAGIC TV si ROCK TV. A fost de asemenea membru in board-ul media al Fundatiei SOROS pentru o Societate Deschisa si membru in board-ul Scolii de Jurnalism a BBC.