George Călin

Artist, producător

George Călin

Artist, producător

George Călin s-a nascut in Tulcea, pe 19 august 1978. Si-a descoperit vocatia pentru muzica la 13 ani cand a inceput sa compuna primele melodii la chitara, instrument pe care-l indrageste cel mai mult.  Iubeste muzica rock si house iar printre artistii de suflet se numara Bon Jovi, Metallica, Deadmau5 si Axwell.

Debutul in peisajul muzical romanesc l-a avut in 2001 cu proiectul dance, DEMMO. La inceputul lui 2006 si-a lansat proiectul solo numit Arizona in acelasi an intalnindu-l si pe Doru, impreuna cu care a format proiectul Deepcentral. Primele melodii marca Deepcentral“Cry It Away” si “Russian Girl” au intrat rapid in  topurile radiourilor din Romania, conturand astfel imaginea de “hit makers” a proiectului.

In ianuarie 2010, George si Doru lanseaza megahitul “In Love”, care ajunge sa fie cea mai difuzata piesa a anului in Romania. “In Love” este piesa cu care Deepcentral a ocupat prima pozitie a topurilor din Romania si Bulgaria pentru sapte saptamani consecutive.

Incepand cu 2015 George se lanseaza si in zona deep tech house si incepe sa activeze ca producator si  DJ sub numele Manuel Riva. Una dintre colaborarile realizate in aceasta noua directie este “Close the deal” (cu Optick si Eneli) o piesa cu accente progresive care a atras atentia regelui EDM, Tiesto, care a inclus-o intr-unul din episoadele show-ului sau de radio Club Life.

In acelasi timp, hit-ul “Mhm, Mhm” s-a instalat in fruntea top-urilor nationale si internationale de radio, si pentru mai multe saptamani a stat in celebrul Billboard Dance/Club Chart. Toate acestea i-au adus o bine-meritata nominalizare pentru Best Romanian Act in cadrul MTV European Music Awards 2016.