IRINA MOSCU

Panel - Show production

IRINA MOSCU

Panel - Show production

Irina Moscu este scenograf şi arhitect. Ea creează decoruri arhitecturale kitetice sculptate cu lumină şi videoproiecţii pentru teatru, teatru-dans, operă, film, concerte, evenimente şi prezentări de modă.

Primele ei proiecte au fost în sfera teatrului independent. Acum paleta sa s-a extins lucrând în Teatrul Naţional din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, Iaşi, Oradea, Teatrul Maghiar din Timişoara, Teatrul „Regina Maria” din Oradea, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”din Arad, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Copii şi Tineret „Luceafărul” din  Iaşi, Teatrul Municipal „Matei Vişniec”din Suceava, Teatrul Maghiar Szigligeti din Oradea.

Unul dintre cele mai recente proiecte de teatru  „Pasărea retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte” de Radu Afrim, în regia lui Radu Afrim a fost nominalizat de Uniunea Artiştilor de Teatru din România la Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie şi a câştigat premiul pentru cea mai bună scenografie în cadrul FestCo ( Testivalul Comediei Româneşti 2017) .

A creat decoruri în colaborare cu Soundczech Festival pentru concertul Ivei Bitova la Bucureşti şi pentru concertul de lansare a albumului „Better” al trupei Vama la Sala Polivanentă din Bucureşti, continuând să fie interesată în acestă domeniu de expresie.

Irina a câştigat numeroase premii şi nominalizări, inclusiv premiul Ordinului Arhitecţilor pentru cea mai bună scenografie în Anuala de Arhitectură Bucureşti.