Sabina Ulubeanu

Muzica clasica

Sabina Ulubeanu

Muzica clasica

Sabina Ulubeanu (n. 1979, București)  este una dintre personalitățile artistice complexe ale generației sale, cu o activitate extinsă, de la  compoziție la  fotografie, muzicologie sau performance  experimental. Conceptual, este interesată de problemele timpului, spațiului și memoriei, elemente ce unesc muzica și fotografia în creația sa.

A studiat compoziția la București și Oldenburg cu Tiberiu Olah, Doina Rotaru și Violeta Dinescu, iar în anul 2011, sub îndrumarea prof. univ. dr. Octavian Nemescu,  a devenit doctor în muzică cu teza „Funcția memoriei in construcția timpului muzical”, subiect ce reprezintă manifestul artistic al compozitoarei. Este membră a Uniunii Compozitorilor din România. Lucrările sale au fost interpretate în România, Europa și SUA, iar fotografiile sale au fost expuse la festivaluri importante europene.

În prezent, Sabina este director artistic și co-fondator al InnerSound New Arts Festival, singurul festival din România ce pune muzica contemporană și clasică în relație cu artele vizuale, multimedia și filmul mut contemproan.  Este critic muzical partener al website-ului Festivalului Internațional George Enescu, precum și speaker la diverse evenimente cum ar fi: PR Beta Timișoara (2017), Aspen Ideas Sibiu (2016), TEDx (Cambridge School Of Bucharest-2015), Pecha Kucha (2012) etc.