Simona Strungaru

Muzica clasica

Simona Strungaru

Muzica clasica

Simona Strungaru este pianist, dirjor de orchestră, orchestrator și compozitor de muzică de film. A absolvit in 2010 masteratul la Conservatorul din Amsterdam unde a studiat pian cu reputatul profesor Jan Wijn si dirijat cu Lucas Vis.

În 2007 a absolvit masterul in dirijat orchestral la Universitatea Națională de Muzică București fiind licențiată in 2006 in interpretare muzicala la sectia pian a aceleiasi institutii.

Simona Strungaru Symphonics (SSS)

În 2015 lanseaza orchestra si conceptul Simona Strungaru Symphonics in cadrul Noptii Albe a Bucurestiului, interpretand in premiera compozitia proprie, Simfonia I intitulata “Gaston” pentru orchestra si live visuals.  Evenimentul l-a avut ca invitat pe artistul plastic Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata).

Proiectul SSS este bazat pe muzica originala si orchestratii semnate Simona Strungaru si are o componenta variabila, intre formule de 5 si 50 de muzicieni profesionisti. Unul dintre membrii permanenti ai SSS este trompetistul Sebastian Burneci

Ca orchestrator si dirijor al SSS, Simona colaboreaza cu formatia Voltaj, prezentand la Sala Palatului in Bucuresti si la Sala Polivalenta din Cluj mega-productia Din Toata Inima Simfonic.

Orchestreaza muzica filmului “Transilvania Dragon” in regia lui Sabin Dorohoi sustinand live alaturi de SSS coloana sonora a proiectiei filmului.

Simona Strungaru Symphonics este invitata sa acompanieze live muzica originala pentru 5 scurt metraje semnate de Ion Popescu-Gopo in cadrul Galei de decernare a Premiilor Gopo, 2016

In 2016 SSS este invitata sa sustina live un cine-concert cu muzica originala pentru retrospectiva Felix the Cat in cadrul Festivalului International de Animatie Anim’est la Bucuresti si Chisinau.

Activitate Simona Strungaru

Simona Strungaru semneaza coloana sonoră a filmului “Fântana Fermecata” regizat de Andrei Enoiu. In 2016 participa cu coloana sonora originala pentru scurt metrajul “Experimental” in regia Verei Suratel la Festivalul International Innersound, Bucuresti.

Ca dirijor, Simona Strungaru a condus Orchestra Operei Maghiare din Cluj-Napoca in Cine-Concertul “Haxan” cu muzica semnata de Bardi Johannsson la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) 2016.

Alaturi de Cvartetul Balanescu si Loredana Groza realizeaza concertul tribut Maria Tanase Simfonic la Sala Polivalenta din Craiova impreuna cu Orchestra si Corul Filarmonicii Oltenia.

Director muzical al concertului “Reveria” al cantaretei Loredana Groza.

In 2017 dirijeaza ansamblul Sonomania in cadrul Festivalului Saptamana Internationala a Muzicii Noi, Bucuresti.

In 2014 a fost pianist oficial al concursului international George Enescu.

În 2013 este orchestrator si dirijor al concertului trupei URMA pentru MTV UNPLUGGED

Orchestreaza muzica trupei Cobzality și a dirijeaza Filarmonica Banatul din Timișoara într-o colaborare excepțională Cobzality simfonic.

In 2010 dirijeaza in premiera mondială opera S.A.L.O. (Standard American Lexicographical Opera), de Michael Karr într-o producție a “Prime Foundation” și Grand Theater Groningen, in Groningen, Olanda.

In 2009 dirijeaza Modern Jazz Balkan Orchestra in varianta simfonica la Blue Note din Amsterdam.

In 2008 orchestreaza si dirijeaza muzica Loredanei Groza in cadrul Festivalului Pirotehnic Golden Nights.